dinsdag 13 augustus 2024

Creatief

In de droom liepen twee creatieve hobby's door elkaar. Of ze gingen juist gelijk op.Ik maakte een knipwerkje, in de vorm van een 'horizontale druppel', met een helderbauw vouwblaadje. Het begon 'klein en ingetogen', toen werd het groter en groter, toen weer klein en ingetogen en langzaam richting de afronding, als een muziekstuk dat langzaam uitdooft en een prettig gevoel bij je achterlaat. 

Het ging gelijk op met het schrijven van mijn roman. Ik vond het bijzonder, dat dit met elkaar verbonden werd. 

In een andere droom was er een grote schoenendoos die omkleed werd met heel mooi crème-kleurig papier. Het papier ging er steeds op en af: er werd gepast en gemeten hoe dit het mooiste zou zijn. 

Dat passen en meten was een mooi proces, en stond symbool voor mijn eigen creatieve proces. Het liet zien dat het vooral om het proces ging, en niet om het resultaat van een keurig afgeplakte schoenendoos. Het moest juist in beweging blijven. Het papier lichtte mooi op in de herfstzon. Het hield ook wel verband met trouwen en een bruidsjurk en mooie witte handschoenen met kant en verfijne corsages op kostuums en jurken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten