zondag 20 april 2014

Sloot

Het is nu eigenlijk alleen nog maar een droomfragment, wat ik mij herinner:

Zes kinderen in de basisschoolleeftijd, waaronder onze kinderen (dus uit de tijd dat ze nog op de basisschool zaten). Ze staan in rijtjes van drie, twee aan twee, dus parallel aan elkaar. Ze doen synchroon een eenvoudig dansje, waarmee een een paar pasjes naar rechts gaan, en daarna weer een paar pasjes naar links. Ze staan op de brug tegenover het bruggetje, dat achter het ouderlijk huis ligt. Het valt nu op dat deze brug (van de buurman) groter is dan de onze (er kunnen zelfs auto's over).
Er hangt een wat onrustige sfeer in de lucht, alsof er iets staat te gebeuren. De kinderen hebben dit verder niet in de gaten. Zij herhalen steeds de dansjes. Het gaat perfect synchroon.
Dan worden zij plotseling razendsnel gepasseerd door een kleine oudere man, gekleed in clownskostuum, hij doet denken aan Youp van 't Hek, en wellicht draagt hij ook een punthoedje met knopen, zoals je vroeger die clownspoppen ook wel had, daar doet het aan denken. De man vliegt als een tornado langs de kinderen heen. Het gaat zo snel, dat het net lijkt alsof het niet gebeurd is. Als de kinderen hun dansje beëindigen, schiet de man tegelijkertijd als een pijl uit de boog langs de kassen, langs de schuur van de buurman, en vlak naast de schuur komt hij in de sloot terecht. Dit is exact op hetzelfde moment als het stoppen van het dansje van de kinderen. Iedereen reageert verbaasd en geschokt, omdat niemand de man zo snel had opgemerkt, aangezien het zo heel snel ging. Men heeft het met de man te doen, maar dat is niet nodig. Hij redt zich wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten